Treceți la conținutul principal

Echinoxul, luna noua si nunta cosmica

    Marţi 20 martie 2012, la orele 07.20, Soarele, astrul călăuzitor al personalităţii noastre, îşi face intrarea în zodia tumultuoasă a Berbecul, păşind spectaculos într-o zodie de Foc şi manifestându-se la punctul său de maximă expansivitate. Poziţia de Exaltare a Soarelui în Berbec se manifestă printr-o forţa creatoare mult mai mare decât cea produsă la tranzitul Soarelui prin Leu, zodia sa de Domiciliu.
  Acest moment denumit Echinox de Primăvară este punctul când fiecare dintre noi ar trebui să îşi mute atenţia de la lucrul în interiorul corpurilor noastre, spre manifestarea exterioară a ceea ce am adunat şi clădit în interiorul nostru de la Naşterea Eului Christic petrecută la Solstitiul de Iarnă din decembrie 2011.
    Echinoxul este o sărbătoare a primăverii, a vieţii renăscute care umple de culoare natura. Din seminţele îndelung germinate sub groasa plapumă de omăt ţâşnesc la suprafaţă avântându-se către Soare puzderie de plante nerăbdătoare să se dezvolte pentru a produce fructul purtător de seminţe.    Urmând influxurile universului şi omul ar trebui să scoată la iveală frumuseţea sa interioară, comorile aflate în sufletul său şi pe care acum le poate etala şi exprima cu cea mai mare forţă posibilă.

    În urmă cu aproape 2000 de ani la Echinoxul de Primavara, Fecioara Maria se bucura trăind întâlnirea cu Arhanghelul Gabriel, cel care îi dădea Vestea cea Mare a Naşterii Mântuitorului, eveniment petrecut peste exact nouă luni, la Sostiţiul de Iarnă. Sărbătoarea Bunei Vestiri este vestitoarea miracolului vieţii, al naşterii minunate petrecute în Bethleem.
    Este momentul când omul îşi aruncă privirea în exterior şi începe să construiască. Este momentul începerii manifestării creative, vizibile în exterior, când ar trebui să punem în practică ceea ce am asimilat în ultima perioadă.


  Acum ar fi bine ca fiecare dintre noi să îşi facă  lista cu ceea ce îşi doreşte să creeze în viaţa sa în acest an şi intrând în laboratorul sufletesc propriu să concretizeze formele gând. Dacă ceea ce lansăm noi ca şi imagini sau forme gând este în acord cu Planul Divin, atunci vom asista la manifestări rapide şi la materializări spectaculoase în vieţile fiecăruia dintre noi.

   Este un moment care cere rigoare, responsabilitate, pentru că este important ce şi cum proiectezi.
   Cere altruism şi generozitate, pentru că şansele de materializare cresc atunci când ceri pentru altul sau când beneficiarii sunt mulţi.
   Cere şi cunoaştere pentru că nu-i deloc usor să îţi struneşti formele gând şi să le dirijezi cum şi cât este necesar şi nu mai mult.
   Cere şi forta si curaj, pentru că este o acţiune delicată şi puţini se încumetă să pună în practică o astfel de operă.

Dar oamenii au nevoie de o viaţă responsabilă, conştientă şi este obligaţia celor care ştiu, de a-i ajuta pe cei care caută, să îşi găsească drumul şi de a-i direcţiona spre a merge cu folos pe drumul corect ce duce acolo unde ne dorim toţi să ajungem şi ulterior suntem copleşiţi de darurile Tatălui Ceresc.

      Luna Nouă
    La fiecare 28 de zile, Luna intră în conjuncţie cu Soarele şi această unire a  luminariilor este numită Lună Nouă. După conjuncţie, Luna Nouă poate fi văzută la apusul firmamentului, aproape de orizont, sub forma unui corn mic crescând din zi în zi. Suprafaţa Lunii se măreşte şi în momentul în care ea este în opoziţie cu Soarele atinge maximum de luminozitate în faza de Lună Plină. Ea urcă pe firmament la ora când Soarele apune. În următoarele 14 zile Luna răsare din ce în ce mai târziu în noapte şi discul său descreşte până la conjuncţia exactă cu Soarele (următoarea Lună Nouă). Luna creşte din momentul conjuncţiei (Lună Nouă) până în cel al opoziţiei (Lună Plină) şi descreşte de la Lună Plină până la următoarea Lună Nouă. Datele Lunii Noi, ale Lunii Pline, precum şi momentele eclipselor se găsesc în efemeride.

   Primele 14 zile ale ciclului lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este cea mai bună. În acest interval se pot dezvolta acţiuni noi, importante, care  presupun un grad mare de dificultate. Acesta este momentul optim la care se refereau anticii prin expresia "să faci lucrul potrivit la timpul potrivit".
    Intervalul dintre a 15-a şi a 28-a zi aciclului lunar, este perioada de Lună în scădere şi este o perioadă optimă pentru finalizarea acţiunilor aflate în derulare. În acest interval se recomandă continuarea sau finalizarea activităţilor aflate deja în desfăşurare şi evitarea greşelilor. Nu se încep acţiuni noi în acest interval de timp deoarece au sanse mici de realizare.
    Luna Nouă de joi 22.03.2012 ora 16.42 reprezintă momentul exact al conjuncţiei Soare-Lună din zodia Berbecului. Acest moment degajă o energie uriaşă şi este propice începerii celor mai dificile acţiuni cu mari şanse de izbândă. Degajarea de energie este amplificată de faptul că peste conjunctia Soare - Lună se suprapun Mercur şi mai ales Uranus, acesta din urmă aducând manifestări originale, spectaculoase şi extrem de importante. Ar fi recomandabil să utilizăm acest belsug de energie pentru a-l dirija în mod cât mai constructiv şi a aduce în vieţile noastre tot ceea ce noi ne dorim şi divinitatea aprobă.
    Cei care nu vor utiliza în nici un fel acest moment se vor confrunta cu un flux uriaş de enegie care va face să crească la cote explozive tensiunea intracraniană, ştiut fiind că zodia Berbecului are cea mai mare influenţă asupra capului. Riscul de accidente vasculare cerebrale este imens, aşa că ar fi bine să nu lăsăm nefolosită această energie.

   Nunta cosmică se defineşte drept perioada de timp în care Soarele şi Luna se află simultan în poziţiile lor de Exaltare. Acest moment se produce o singura data pe an, atunci când Soarele tranzitează zodia Berbecului, iar luna se află în zodia Taurului.
   În 2012 acest moment se produce în intervalul sambata 24 martie de la ora 23.47, până marţi 27 martie la ora 12:45.

  În intervalul de Nuntă Cosmică forţele Soarelui (Principiul Masculin) şi ale Lunii (Principiul Feminin) se află la cea mai înaltă cotă de manifestare exterioară, terestră şi pot fi folosite pentru a pune piatra de temlie a unui edificiu, se pot dirija pentru crearea unui plan de viaţă pentru o persoană sau pentru crearea unor proiecte importante care au nevoie de sprijin spiritual sau reprezintă creaţii spirituale.
  Acesta este cel mai constructiv moment din an şi ar fi un lucru înţelept să proiectăm cele mai ambiţioase şi creative forme-gând pe care le dorim manifestate în viaţa noastră.
    În momentul începerii constructiei Goetheanumului de la Dornach (Elvetia), Rrudolf Steiner a folosit momentul Nunţii Cosmice pentru a pune Piatra Fundamentală a constructiei edificiului respectiv.
     Poate că ar fi bine ca fiecare să îşi planifice şi să înceapă construirea edificiului său personal, al construcţiei unde să te simţi acasă şi unde să îţi desfăşori activităţile spirituale.
    Ultimul an a fost extrem de important pentru mulţi dintre noi. Tatăl Ceresc şi-a revărsat slava asupra noastră şi noi toţi am primit foarte mult de la El. Unii dintre noi au folosit ceea ce li s-a dat şi rezultatele sunt vizibile. Alţii contemplă încă extaziaţi frumuseţea darurilor cereşti şi nu se pot desprinde din feeria cunoaşterii dezvăluite.
    Ar cam fi timpul să ne adunăm, să ne concetrăm şi să ne apucăm de treabă, în Laboratorul de creaţie al propriilor noastre vieţi. Tatăl Ceresc ne-a oferit infrastructura la care nici nu puteam visa neştiind că există.
    Ar fi o minimă formă de respect şi o dovadă de recunoştiinţă dacă am folosi ceea ce ni s-a dat cu atâta dragoste şi bucurie.
    Tatăl Ceresc priveşte cu interes, curiozitate şi nerăbdare la noi, copiii Lui şi s-ar bucura dacă ne-ar vedea utilizând darurile pe care ni Le-a facut!

  Oradea, 9.03.2012
  Alexandru Nicolici

Lumina, iubirea si speranta sa fie mereu in sufletul tau !
Graficul interactiv al stelelor

Postări populare de pe acest blog

Scoala de vara Just4fun, 3-7 iulie 2017

vizita Salina CacicaÎn jurul anului 1780, în locul unde se află astăzi localitatea Cacica (în nord-estul României, în regiunea istorică Bucovina, la 18 km de orașul Gura Humorului și la 40 de km de orașul Suceava) au fost descoperite zăcăminte de sare. În anul 1798 s-a dat în exploatare aici o salină, aducându-se muncitori și tehnicieni din diferite provincii ale Imperiului Habsurgic, mai ales din Galiția, cei mai mulți fiind de etnie polonă și de religie romano-catolică.
Intrarea în mină se face pe trepte de brad vechi de peste 200 de ani, mineralizate de saramura ce a pătruns în lemn. Temperatura in mina este de aproximativ 15 grade Celsius.
vizita la BioEnergy SuceavaA intrat în funcțiune în anul 2013 și este o companie care se ocupă cu furnizarea energiei termice din surse regenerabile.Centrala de cogenerare a energiei termice și a energiei electrice din județul Suceava asigură încălzirea centralizată pentru 50.000 de persoane. Realizată cu o investiţie de 87 de milioane de euro,  a…

9 Mai, "Ziua Europei este si ziua ta"

În cadrul summitului Uniunii Europene (UE) desfăşurat la Milano, în 1985, s-a hotărât ca data de 9 mai să devină „Ziua Europei”. Cu această ocazie, în toată Europa, se desfăşoară în fiecare an acţiuni şi festivităţi care îşi propun să aducă instituţiile UE mai aproape de cetăţeni şi să consolideze legăturile dintre popoarele care fac parte din Uniune.
Elevii de la cercurile artistice şi tehnice de la Palatul Copiilor vor participa la acţiunile cu tema:
- "Galeria steagurilor UE", 
 - Corduneanu Vlad, clasa a IV-a
- Crăciun Pîţu George, clasa a II-a
 - Creţu Yasmina, clasa a IV-a
- Huţu Ştefan, clasa a IV-a
Andrei Elena, clasa a III-a
Apetroaei Cătălina Emanuela, clasa a III-a
Enache Luana, clasa a III-a
Maftei Valentin, clasa a III-a

Huludeţ Patrick, clasa a II-a

Huludeţ Flavius, clasa a III-a
Lupchian Matei clasa III-a- atelier de lucru cu tema "Să învăţăm despre Europa"
1. Todosi Ioana, clasa a III-a
2. Koczynscki Alfred, clasa a IV-a
3. Huţu Ştefan, clasa a IV-a
4. U…

Rezultatele Concursului judetean de informatica, 7 -8 apriie 2017

Numele si prenumeleClasaPalatul/ClubulSecțiunea Premiul1Ababei ȘtefanIIClubul Copiilor G HumoruluiWordII2Aga ClaudiaVIPalatul Copiilor SuceavaprogramareI3Aioanei GeorgianaIIIPalatul Copiilor SuceavaWordI4Anton DavidVClubul Copiilor FălticenipptM5Anton RăzvanIVPalatul Copiilor SuceavaprogramareI6Anton RăzvanIVPalatul Copiilor SuceavaWordIII7Arim AlexandruIIIPalatul Copiilor SuceavaWord8Avram AlexandruIIIPalatul Copiilor SuceavapptM9Balaceanu GiovaniVIIClubul Copiilor FălticenipptII10Bălăceanu GiovaniVIClubul Copiilor FălticenipptIII11Barba MariaIVClubul Copiilor FălticeniWordIII12Bilinschi AntoniaIIIPalatul Copiilor SuceavaWordII13