Treceți la conținutul principal

Despre noi

 Activitățile extrașcolare organizate în cadrul palatului copiilor, aprofundează și diversifică cunoștințele, formează, dezvoltă și exersează competente în acord cu potențialul și opțiunile copiilor și valorifică timpul liber al copiilor prin implicarea acestora în proiecte educative.

  • Cercul de informatică își desfășoară activitatea în mod complementar cu activitățile școlare. 
  • Cursurile sunt organizate în timpul liber al copiilor fără a se suprapune orarului școlar. 
  • Activitățile cercului de informatică sunt structurate pe grupe începători, avansați şi performanță. 
  • Oferta cercului a fost elaborată luând în considerare atât interesele educaționale ale elevilor care doresc să utilizeze sau să programeze calculatorul, cât și posibilitatea valorificării ulterioare, a competențelor şi cunoștințelor dobândite de către aceștia prin participarea la competiții de profil organizate de școli, licee, palate si cluburi ale copiilor.
  • În cadrul cursurilor cercului de informatică se organizează activități de învățare prin exerciții algoritmice, jocuri algoritmice punând accent pe analiza problemelor și stabilirea strategiei de rezolvare. Elevii sunt organizați în grupe în funcție de interese și cunoștințe (începători/avansați).
  • Elevii care frecventează cercul de informatică, cel puţin 3 ani cu o frecvenţă de 80%, și au o bază formată din deprinderi de gândire algoritmică şi de structurare elementară a datelor, vor putea obţine un atestat profesional în domeniul informaticii.

La cercul de informatică se pot înscrie elevi cu vârste cuprinse 8 – 18 ani.


Grupa începători: Sisteme de operare - Windows 7/ Windows 10, Editoare grafice, Limbaje de programare, Internet, Pagini WEB
Grupa avansaţi: Limbaje de programare C++/Python, Programare pe Internet (HTML, Php, Java script), Editoare video.


Coordonator cerc, Prof. dr. Şoiman Ştefania

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

9 Mai, "Ziua Europei este si ziua ta"

În cadrul summitului Uniunii Europene (UE) desfăşurat la Milano, în 1985, s-a hotărât ca data de 9 mai să devină „Ziua Europei”.  Cu această ocazie, în toată Europa, se desfăşoară în fiecare an acţiuni şi festivităţi care îşi propun să aducă instituţiile UE mai aproape de cetăţeni şi să consolideze legăturile dintre popoarele care fac parte din Uniune. Elevii de la cercurile artistice şi tehnice de la Palatul Copiilor vor participa la acţiunile cu tema: - "Galeria steagurilor UE",   - Corduneanu Vlad, clasa a IV-a - Crăciun Pîţu George, clasa a II-a  - Creţu Yasmina, clasa a IV-a - Huţu Ştefan, clasa a IV-a Andrei Elena, clasa a III-a Apetroaei Cătălina Emanuela, clasa a III-a Enache Luana, clasa a III-a Maftei Valentin, clasa a III-a Huludeţ Patrick, clasa a II-a Huludeţ Flavius, clasa a III-a Lupchian Matei clasa III-a - atelier de lucru cu tema "Să învăţăm despre Europa" 1. Todosi Ioana, clasa a III-a 2. Koczynscki