Treceți la conținutul principal

Ora Pământului

Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007. Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni.  Peste 82 de țări și 2100 de orașe au promis că vor participa la Ora Pământului 2009, o mare diferență față de 2008 când au participat doar 35 de țări.

Site-ul oficial al evenimentului, earthhour.org, a avut peste 6,7 milioane de vizitatori unici în săptămâna de dinaintea Orei Pământului. Alte site-uri au luat parte la eveniment, inclusiv Google care și-a colorat pagina de start în negru în ziua în care a avut loc Ora Pământului.

La nivel mondial, miliarde de oameni din 180 de ţări au luat parte la Ora Pământului, ca să atragă atenţia asupra schimbărilor climatice.

Scopul a fost acelaşi: să inspire oameni, companii şi guverne deopotrivă să acţioneze împotriva încălzirii globale. Aşa că zgârie-norii care dau farmec Hong Kong-ului au rămas în beznă, la fel şi turnul Burj Khalifa din Dubai.Luminile s-au stins complet şi la Kremlin, ca să mai taie din consumul mondial de electricitate. Întunericul s-a lăsat şi peste Acropola din Atena şi Turnul Eiffel. Iniţiată de World Wide Fund for Nature, Ora Pământului a devenit cea mai mare mişcare de mediu voluntară din toate timpurile.

 Videoclip





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

9 Mai, "Ziua Europei este si ziua ta"

În cadrul summitului Uniunii Europene (UE) desfăşurat la Milano, în 1985, s-a hotărât ca data de 9 mai să devină „Ziua Europei”.  Cu această ocazie, în toată Europa, se desfăşoară în fiecare an acţiuni şi festivităţi care îşi propun să aducă instituţiile UE mai aproape de cetăţeni şi să consolideze legăturile dintre popoarele care fac parte din Uniune. Elevii de la cercurile artistice şi tehnice de la Palatul Copiilor vor participa la acţiunile cu tema: - "Galeria steagurilor UE",   - Corduneanu Vlad, clasa a IV-a - Crăciun Pîţu George, clasa a II-a  - Creţu Yasmina, clasa a IV-a - Huţu Ştefan, clasa a IV-a Andrei Elena, clasa a III-a Apetroaei Cătălina Emanuela, clasa a III-a Enache Luana, clasa a III-a Maftei Valentin, clasa a III-a Huludeţ Patrick, clasa a II-a Huludeţ Flavius, clasa a III-a Lupchian Matei clasa III-a - atelier de lucru cu tema "Să învăţăm despre Europa" 1. Todosi Ioana, clasa a III-a 2. Koczynscki