Treceți la conținutul principal

Echinoxul este o sărbătoare a primăverii

Evenimentul mult așteptat al anului 2021, echinocțiul de primăvară, are loc sâmbătă, pe data de 20 martie, la ora 09:37. Din acest moment, ziua va fi în creștere, iar noaptea în scădere. Astfel, se marchează începutul primăverii astronomice.

   Acest moment denumit Echinox de Primăvară este punctul când fiecare dintre noi ar trebui să îşi mute atenţia de la lucrul în interiorul corpurilor noastre, spre manifestarea exterioară a ceea ce am adunat şi clădit în interiorul nostru de la Naşterea Eului Christic petrecută la Solstitiul de Iarnă din decembrie.


    Echinoxul este o sărbătoare a primăverii, a vieţii renăscute care umple de culoare natura. 

    În urmă cu aproape 2000 de ani la Echinoxul de Primavara, Fecioara Maria se bucura trăind întâlnirea cu Arhanghelul Gabriel, cel care îi dădea Vestea cea Mare a Naşterii Mântuitorului, eveniment petrecut peste exact nouă luni, la Sostiţiul de Iarnă. Sărbătoarea Bunei Vestiri este vestitoarea miracolului vieţii, al naşterii minunate petrecute în Bethleem.

    Este momentul când omul îşi aruncă privirea în exterior şi începe să construiască. Este momentul începerii manifestării creative, vizibile în exterior, când ar trebui să punem în practică ceea ce am asimilat în ultima perioadă.

   Este un moment care cere rigoare, responsabilitate, pentru că este important ce şi cum proiectezi.

   Cere altruism şi generozitate, pentru că şansele de materializare cresc atunci când ceri pentru altul sau când beneficiarii sunt mulţi.

   Cere şi cunoaştere pentru că nu-i deloc usor să îţi struneşti formele gând şi să le dirijezi cum şi cât este necesar şi nu mai mult.

   Cere şi forta si curaj, pentru că este o acţiune delicată şi puţini se încumetă să pună în practică o astfel de operă.

Ținând cont de faptul că odată cu începerea echinocțiului de primăvară , ziua este mai lungă, acest lucru înseamnă automat o cantitate mai mare de lumină. Lumina are diverse semnificații  în spațiul religios. Aceasta simbolizează viața, nașterea și învierea.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

9 Mai, "Ziua Europei este si ziua ta"

În cadrul summitului Uniunii Europene (UE) desfăşurat la Milano, în 1985, s-a hotărât ca data de 9 mai să devină „Ziua Europei”.  Cu această ocazie, în toată Europa, se desfăşoară în fiecare an acţiuni şi festivităţi care îşi propun să aducă instituţiile UE mai aproape de cetăţeni şi să consolideze legăturile dintre popoarele care fac parte din Uniune. Elevii de la cercurile artistice şi tehnice de la Palatul Copiilor vor participa la acţiunile cu tema: - "Galeria steagurilor UE",   - Corduneanu Vlad, clasa a IV-a - Crăciun Pîţu George, clasa a II-a  - Creţu Yasmina, clasa a IV-a - Huţu Ştefan, clasa a IV-a Andrei Elena, clasa a III-a Apetroaei Cătălina Emanuela, clasa a III-a Enache Luana, clasa a III-a Maftei Valentin, clasa a III-a Huludeţ Patrick, clasa a II-a Huludeţ Flavius, clasa a III-a Lupchian Matei clasa III-a - atelier de lucru cu tema "Să învăţăm despre Europa" 1. Todosi Ioana, clasa a III-a 2. Koczynscki