Treceți la conținutul principal

Scoala de vară: Tir sportiv cu arma

Tirul sportiv este un sport individual care constă în tragerea cu cea mai mare precizie la țintă fixă sau țintă în mișcare, folosind diferite arme de foc și din diferite poziții. Tirul cu arma poate fi practicat in Romania in cadrul a numeroase cluburi. Tirul sportiv  este o activitate relaxanta si distractiv, ce poate fi practicată atât in interior, cat si in exterior.
Printre beneficiile tirului cu arma putem enumera: dezvoltarea disciplinei, cunoașterii de sine, a respectului de sine, îmbunătățirea capacității de concentrare, echilibrul, viteza de reacție, coordonarea mișcărilor si atenția. Este un sport ideal pentru adolescenți, fiind chiar unul dintre cele mai recreative. 
Primele cluburi de tir sportiv au fost înființate în secolul al XIX-lea. Cel mai înalt for al sportului este Federația Internațională de Tir Sportiv (International Shooting Sport Federation, prescurtat ISSF).
Astăzi a fost ziua dedicată tirului sportiv cu arma la Poligonul “Iacob Buiucliu” din Solca, fiind coordonați de antrenorul de tir sportiv şi maestru al sportului, Ştefan Buiucliu. După ce fiecare participant al școlii de vară a fost antrenat, pe rând, a tras la țintă, începând cu Miruna Rurac, membră a cercului de Tir sportiv din cadrul Palatului Copiilor Suceava.

























Ne-am continuat activitățile în foișorul pensiunii Rubinia, Solca.  Rubinia (în latină Robinia) desemnează Salcâmului, principala specie forestieră meliferă din România, un arbore parfumat cu numeroase proprietăți terapeutice. Rubinul, pe de altă parte, o piatră cu o energie neîntrecută în Regatul Mineral, ne vorbește despre despre frumusețea exprimării energiei creative, dezvoltând o atitudine mai iubitoare. În această atmosferă am cântat șlagărele acestei ediții ale școlii de vară: ”Hai acasa”, ”Cântec despre țara mea”, ”Amintire despre haiduci” și, bineînțeles șlagărul primei ediții ”Pădure nebună”.
Jocurile educative: ”Ghicește cine sunt!”, ”Mănâncă brioșa hands-free” și Așează în ordine cuvintele din enunțul ”Nici unul dintre noi nu poate face singur câte putem face toți împreună” (fără a vedea cuvântul tău ci doar a coechipierilor).




























Comentarii

Postări populare de pe acest blog

9 Mai, "Ziua Europei este si ziua ta"

În cadrul summitului Uniunii Europene (UE) desfăşurat la Milano, în 1985, s-a hotărât ca data de 9 mai să devină „Ziua Europei”.  Cu această ocazie, în toată Europa, se desfăşoară în fiecare an acţiuni şi festivităţi care îşi propun să aducă instituţiile UE mai aproape de cetăţeni şi să consolideze legăturile dintre popoarele care fac parte din Uniune. Elevii de la cercurile artistice şi tehnice de la Palatul Copiilor vor participa la acţiunile cu tema: - "Galeria steagurilor UE",   - Corduneanu Vlad, clasa a IV-a - Crăciun Pîţu George, clasa a II-a  - Creţu Yasmina, clasa a IV-a - Huţu Ştefan, clasa a IV-a Andrei Elena, clasa a III-a Apetroaei Cătălina Emanuela, clasa a III-a Enache Luana, clasa a III-a Maftei Valentin, clasa a III-a Huludeţ Patrick, clasa a II-a Huludeţ Flavius, clasa a III-a Lupchian Matei clasa III-a - atelier de lucru cu tema "Să învăţăm despre Europa" 1. Todosi Ioana, clasa a III-a 2. Koczynscki