Treceți la conținutul principal

Scoala de vară: Tir sportiv cu arma

Tirul sportiv este un sport individual care constă în tragerea cu cea mai mare precizie la țintă fixă sau țintă în mișcare, folosind diferite arme de foc și din diferite poziții. Tirul cu arma poate fi practicat in Romania in cadrul a numeroase cluburi. Tirul sportiv  este o activitate relaxanta si distractiv, ce poate fi practicată atât in interior, cat si in exterior.
Printre beneficiile tirului cu arma putem enumera: dezvoltarea disciplinei, cunoașterii de sine, a respectului de sine, îmbunătățirea capacității de concentrare, echilibrul, viteza de reacție, coordonarea mișcărilor si atenția. Este un sport ideal pentru adolescenți, fiind chiar unul dintre cele mai recreative. 
Primele cluburi de tir sportiv au fost înființate în secolul al XIX-lea. Cel mai înalt for al sportului este Federația Internațională de Tir Sportiv (International Shooting Sport Federation, prescurtat ISSF).
Astăzi a fost ziua dedicată tirului sportiv cu arma la Poligonul “Iacob Buiucliu” din Solca, fiind coordonați de antrenorul de tir sportiv şi maestru al sportului, Ştefan Buiucliu. După ce fiecare participant al școlii de vară a fost antrenat, pe rând, a tras la țintă, începând cu Miruna Rurac, membră a cercului de Tir sportiv din cadrul Palatului Copiilor Suceava.

Ne-am continuat activitățile în foișorul pensiunii Rubinia, Solca.  Rubinia (în latină Robinia) desemnează Salcâmului, principala specie forestieră meliferă din România, un arbore parfumat cu numeroase proprietăți terapeutice. Rubinul, pe de altă parte, o piatră cu o energie neîntrecută în Regatul Mineral, ne vorbește despre despre frumusețea exprimării energiei creative, dezvoltând o atitudine mai iubitoare. În această atmosferă am cântat șlagărele acestei ediții ale școlii de vară: ”Hai acasa”, ”Cântec despre țara mea”, ”Amintire despre haiduci” și, bineînțeles șlagărul primei ediții ”Pădure nebună”.
Jocurile educative: ”Ghicește cine sunt!”, ”Mănâncă brioșa hands-free” și Așează în ordine cuvintele din enunțul ”Nici unul dintre noi nu poate face singur câte putem face toți împreună” (fără a vedea cuvântul tău ci doar a coechipierilor).
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scoala de vara Just4fun, Rarău

10 iulie - Cabana Rarău, Pietrele Doamnei, Piatra Șoimului, Mănăstirea Rarău

Școala de vară Just4fun, activități recreative și distractive

Baza  de agrement ”Nada Florilor”, este amenajată în apropierea iazului Șomuz din Fălticeni. Amenajat pe o suprafață de peste 5.000 de metri pătrați, baza de agrement include trei piscine exterioare, o piscină interioară, un teren de sport multifuncțional, pistă de biciclete, coridoare pentru pietoni și două parcări. Oferta bazei de agrement Nada Florilor este diversă: șapte trasee  de tiroliană atât pentru adulți cât și pentru copii.
Cei 14 elevi participanți la școala de vară ”Just4fun” au parcurs cu succes majoritatea traseelor de tiroliană. La finalul activitatilor copiii au rezolvat chestionarele pregătite de doamna prof. Bumbu Nicoleta cu întrebări cheie privind locurile vizitate la cea de a III-a ediție a școlii de vară ”Just4fun”.
Jocurile distractive pregătite în această zi: transportarea unui pahar plin cu apă în condiții dificile de mers,  cu două tălpi gigantice :), jocul cu delicii culinare,  mâncarea covrigilor întinși pe sfoară fără a-i atinge cu mâna au fost savurate de …