Treceți la conținutul principal

Organizarea editiei a VIII-a a concursului de informatică StartIT, 26 noiembrie - 3 decembrie 2016

În perioada 26 noiembrie – 3 decembrie 2016, s-a desfășurat la Palatul Copiilor Suceava, Cercul de informatică, a VIII-a ediție a Concursului de Informatică „StartIT”.

Concursul cuprins în Calendarul Activităților Educative elaborat de ISJ Suceava pentru anul 2016, s-a bucurat de participarea a 182 elevi de la școli, licee, palate și cluburi ale copiilor din țară: Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, Clubul Copiilor Nr.1 Bucureşti, Clubul Copiilor Vălenii de Munte - Prahova, Palatul Copiilor Buzău, Palatul Copiilor Botoşani, Palatul Copiilor Brăila, Şcoala nr.164 Bucureşti (Fundaţia Prietenii calculatoarelor Bucureşti), Școala gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Brăila, Clubul Copiilor Pașcani, Clubul Copiilor Nr.6 București, Palatul Copiilor Giurgiu, Palatul Copiilor Sibiu, Școala ”Sf. Andrei” București, Colegiul Național ”Grigore Moisil” București, Liceul Tehnic „Nicolae Iorga” Paşcani,  Palatul Copiilor Bistrița, Clubul Copiilor Lugoj – Timiș, Clubul Copiilor Drăgășani – Vâlcea, Clubul Copiilor Fălticeni şi Palatul Copiilor Suceava.
        Elevii de la Palatul Copiilor Suceava au avut oportunitatea de a se confrunta la cele trei secţiuni ale concursului: Programare clasele II-VIII, „Re-creaţie” clasele II-V și media cu cei mai buni elevi de la cercurile de informatică din palatele, cluburile copiilor și școli din țară.

        Juriul a fost alcătuit din profesori cu prestigiu în domeniul informaticii: prof. Marcu Ovidiu și prof. Marcu Daniela de la Colegiul Național ²Ștefan cel Mare² din Suceava, prof. Popa Carmen de la Colegiul Național ²Mihai Eminescu² din Suceava, a declarat coordonatorul proiectului, prof. Ștefania Șoiman de la Palatul Copiilor Suceava. La ediția  din acest an a concursului, la secțiunea ”Re-creație” tema aleasă a fost ”Surprizele iernii”, propusă de prof. Șandru Alina, coordonator al cercului Cenaclu literar al Palatului Copiilor Suceava. La aceasta secțiune premiul I- execelnță a fost obținut de eleva Popescu Maria, clasa a V-a de la Școala ”Sfântul Andrei” București.
        La secţiunea programare, s-au remarcat elevii: Domunco Ștefan clasa a VI-a, Dumitrescu Eduard, Țebrean Andreea și Rusu Bogdan, elevi în clasa a VII-a , de la Palatul Copiilor Suceava, problemele rezovate au fost cu un grad mare de dificultate.

        Subiectele şi rezultatele obţinute de elevii participanţi la cele trei secţiuni ale concursului sunt publicate pe site-ul concursului: http://cnstartit.blogspot.ro și site-ul www.pacosv.ro al palatului copiilor.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

9 Mai, "Ziua Europei este si ziua ta"

În cadrul summitului Uniunii Europene (UE) desfăşurat la Milano, în 1985, s-a hotărât ca data de 9 mai să devină „Ziua Europei”.  Cu această ocazie, în toată Europa, se desfăşoară în fiecare an acţiuni şi festivităţi care îşi propun să aducă instituţiile UE mai aproape de cetăţeni şi să consolideze legăturile dintre popoarele care fac parte din Uniune. Elevii de la cercurile artistice şi tehnice de la Palatul Copiilor vor participa la acţiunile cu tema: - "Galeria steagurilor UE",   - Corduneanu Vlad, clasa a IV-a - Crăciun Pîţu George, clasa a II-a  - Creţu Yasmina, clasa a IV-a - Huţu Ştefan, clasa a IV-a Andrei Elena, clasa a III-a Apetroaei Cătălina Emanuela, clasa a III-a Enache Luana, clasa a III-a Maftei Valentin, clasa a III-a Huludeţ Patrick, clasa a II-a Huludeţ Flavius, clasa a III-a Lupchian Matei clasa III-a - atelier de lucru cu tema "Să învăţăm despre Europa" 1. Todosi Ioana, clasa a III-a 2. Koczynscki