Treceți la conținutul principal

Scoala altfel - social

Proiectul "Lumina Învierii prin ochi de copil" s-a derulat în parteneriat cu DGASPC Suceava și s-a adresat copiilor cu dizabilități aflați în Casele de tip familial Șcheia și Mihoveni.
Obiectivele proiectului:
    1. realizarea unor decorațiuni de Paște oferite copiilor cu dizabilități aflați în Casele de tip familial;
    2. cultivarea unui comportament de grijă și atenție față de copiii care au nevoie de ajutor;
    3. dezvoltarea abilităţilor de comunicare;
Elevii participanti la proiectul  social din data de 19 aprilie 2016, au relaționat cu copiii de la Șcheia și Mihoveni și i-au  ajutat la decupat, lipit, colorat. În desfăşurarea activităţilor, elevii au lucrat în echipă, sub îndrumarea cadrelor didactice de la Palatul Copiilor Suceava. La final copiii au primit dulciuri si materiale didactice oferite de sponsorul activitatii, SC Matelo SRL Suceava.
Coordonatori proiect,
prof. Șoiman Ștefania
prof. Reuț Marcela
prof. Șandru Alina
 
 

Mărturii ale elevilor:

Șlincu Andra-Maria - Cercul de informatică
Mi-a plăcut foarte mult această experiență. Copiii pe care i-am cunoscut astăzi sunt minunați. Ei doresc să ofere și să primească iubire. Mă bucur că am reușit să-i ajut cum am putut. Sper să mă reîntorc aici curând.

Andreea Găitan - Cercul de informatică
Mi-a făcut plăcere să vin aici. Copii au un suflet bun și sunt prietenoși. Nu sunt perfecți, dar sunr învățațti să respecte tot ce-i înconjoară. Mi-a plăcut să-i ajut pe acești copii foarte mult și sper să mă mai întorc.

Andreea Butnariuc, clasa a IX-a - Cercul de Tapiserie
A fost ceva nou, frumos și interesant pentru mine.” 

Bistriceanu Ioana, clasa a VII-a - Cercul de Tapiserie
A fost o experiență unică pe care nu am mai trăit-o. Ne-am bucurat alături de copii și a fost foarte frumos.

Maria Runcan, clasa a VIII-a - Cercul de Tapiserie

Această activitate de voluntariat m-a făcut să apreciez mai mult ceea ce am. De asemenea, am reușit să lucrez cu niște copii extraordinari care, în ciuda problemelor lor, sunt fericiți.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scoala de vara Just4fun, Rarău

10 iulie - Cabana Rarău, Pietrele Doamnei, Piatra Șoimului, Mănăstirea Rarău

Scoala de vară: Tir sportiv cu arma

Tirul sportiv este un sport individual care constă în tragerea cu cea mai mare precizie la țintă fixă sau țintă în mișcare, folosind diferite arme de foc și din diferite poziții. Tirul cu arma poate fi practicat in Romania in cadrul a numeroase cluburi. Tirul sportiv  este o activitate relaxanta si distractiv, ce poate fi practicată atât in interior, cat si in exterior. Printre beneficiile tirului cu arma putem enumera: dezvoltarea disciplinei, cunoașterii de sine, a respectului de sine, îmbunătățirea capacității de concentrare, echilibrul, viteza de reacție, coordonarea mișcărilor si atenția. Este un sport ideal pentru adolescenți, fiind chiar unul dintre cele mai recreative.  Primele cluburi de tir sportiv au fost înființate în secolul al XIX-lea. Cel mai înalt for al sportului este Federația Internațională de Tir Sportiv (International Shooting Sport Federation, prescurtat ISSF). Astăzi a fost ziua dedicată tirului sportiv cu arma la Poligonul “Iacob Buiucliu” din Solca, fiind coordon…

Scoala de vara "Just4fun", ed. a III-a, 2018

Ziua 1 - Echitație la Capu Câmpului
Unii îl numesc sport nobil, iar alții cred că e doar un mod de a pierde vremea pe spinarea unui cal. În realitate, echitația e un sport solicitant pentru întreg organismul și accesibil oricărui doritor de alternative sportive. Sincronul mișcărilor echipei (cal-călăreț) face nu doar colaborarea plăcută, dar este și elementul care își pune amprenta asupra forței psihice și a rezultatelor obținute la nivelul inimii și a plămânilor, îmbunătățind respirația afectată de mediul poluat în care ne aflăm adesea.
Jocuri distractive: Scrie în echipă, Joc de orientare (legați de mână)Cel mai înalt turn (având la dispoziție 10 spaghete, bandă de lipit, 1m sfoară și 2 bezele lipicioase)