Treceți la conținutul principal

"Ornamente de Craciun"

Cercul de informatica a Palatului Copiilor Suceava în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenta Sociala şi Protecția Copilului Suceava – reprezentată de dl. Jiduc Cristian, coordonatorul caselor de tip familial pentru copilul cu dizabilități, Șcheia și Mihoveni a organizat activitatea de voluntariat ”Ornamente de Crăciun”.

 Luni dimineața, 7 decembrie 2015, 12 elevi inimoși de la Cercul de informatica a Palatului Copiilor Suceava au participat împreună cu dna învățătoare Ciupu Viorica și dna prof. Reuț Olga Marcela, coordonator al cercului de Tapiserie, la activitatea de voluntariat ”Ornamente de Crăciun”, coordonată de prof. Șoiman Ștefania și prof. Șoiman Adrian de la Școala gimnazială ”Ion Creangă” Suceava.

Grupul ţintă: 18 copii cu dizabilități de la casele de tip familal din localitatea Șcheia și Mihoveni, județul Suceava

Participanți: 12 elevi de la cercul de informatică de la Palatul Copiilor Suceava, 3 cadre didactice și 1 coordonator case de tip familial

Parteneri implicaţi: Direcţia Generală de Asistenta Sociala şi Protecţia Copilului Suceava – reprezentată de dl. Jiduc Cristian coordonatorul caselor de tip familial pentru copilul cu dizabilităţi, Șcheia și Mihoveni

Obiectivele:

  • realizarea unor decorațiuni de Crăciun oferite copiilor cu dizabilități aflați în Casele de tip familial;
  • educarea copiilor pentru cunoaşterea, respectarea şi aprecierea obiceiurilor de iarnă;
  • cultivarea unui comportament de grijă și atenție față de copiii care au nevoie de ajutor;
  • dezvoltarea capacității elevilor de a interacționa cu copii cu dizabilități pentru a dobândi cunoștințe, deprinderi, abilități și conduite noi;
  • dezvoltarea creativității și imaginației.

Resurse umane  

  • 3 cadre didactice, 30 elevi și preșcolari, 1 sponsor și 2 coordonator copii cu dizabilități;

Resurse materiale

  •  hârtie cartonată, sclipici, culori, steluțe, lipici, foarfece, dulciuri și fructe, diplome participare, aparat foto, microbuz transport.

Descrierea activităţii :Proiectul s-a adresat unui grup țintă format din 18 copii cu dizabilități internați în casele de tip familial Șcheia și Mohoveni. Elevii participanți la activitate au oferit sprijin copiilor în realizarea lucrărilor propuse de dna prof. Reuț Olga Marcela. Activităţile practice au avut o influenţă benefică asupra personalităţii copiilor pe plan moral, afectiv şi intelectual. La sfârșit, fiecare copil a primit un pachețel cu dulciuri și fructe de Sf. Nicolae oferit de sponsorul activității, dna. Tomegea Florica. Elevii participanți au primit diplome de participare la activitatea de voluntariat.




 

 

Postări populare de pe acest blog

9 Mai, "Ziua Europei este si ziua ta"

În cadrul summitului Uniunii Europene (UE) desfăşurat la Milano, în 1985, s-a hotărât ca data de 9 mai să devină „Ziua Europei”.  Cu această ocazie, în toată Europa, se desfăşoară în fiecare an acţiuni şi festivităţi care îşi propun să aducă instituţiile UE mai aproape de cetăţeni şi să consolideze legăturile dintre popoarele care fac parte din Uniune. Elevii de la cercurile artistice şi tehnice de la Palatul Copiilor vor participa la acţiunile cu tema: - "Galeria steagurilor UE",   - Corduneanu Vlad, clasa a IV-a - Crăciun Pîţu George, clasa a II-a  - Creţu Yasmina, clasa a IV-a - Huţu Ştefan, clasa a IV-a Andrei Elena, clasa a III-a Apetroaei Cătălina Emanuela, clasa a III-a Enache Luana, clasa a III-a Maftei Valentin, clasa a III-a Huludeţ Patrick, clasa a II-a Huludeţ Flavius, clasa a III-a Lupchian Matei clasa III-a - atelier de lucru cu tema "Să învăţăm despre Europa" 1. Todosi Ioana, clasa a III-a 2. Koczynscki

Ziua Europei, 9 mai

Viitorul Europei depinde de fiecare dintre noi si trebuie sa-i determinam pe elevi sa capete o alta viziune, o mentalitate integratoare, un comportament democratic, sa fie continuatorii valorilor naţionale în contextul celor europene. Elevii de la Cercul de informatica au sărbătorit Ziua Europei prin realizarea unor lucrari cu tema "Traiesc in Europa". Cele mai bune lucrări au fost ale elevilor: Sumanar Paul, Solcan Cezar, Ripan Gabriela, Pomparau Adelyn, Lazar Sabina, Rotaru George, Paduraru Andreea, Apetroaei Catalina, Cusnir Daria, Grigoras Ana Maria, Manole Cosmin, Creţu Yasmina, Braşcan Delia și Vasiliu Maria.

”Asteptandu-l pe Mos Craciun”

In preajma sarbatorilor de iarna, copiii simt spiritul Craciunului si la orele de cerc la Palatul Copiilor. Asteptandu-l pe Mos Craciun, elevii de la Cercul de informatica au realizat desene frumoase pe calculator: