Treceți la conținutul principal

Noaptea cercetatorilor 2014


 Pe 26 septembrie, ora 17.00 în Suceava, în fața Universității Ștefan cel Mare începe călătoria în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor 2014.

Ediția din acest an provoacă toți vizitatorii să devină călători implicați în lumea științei în toate cele patru mari zone ale evenimentului.
În zona Hands On echipe cercetare din instituţii locale arată și demonstrează cum evoluează experimentele și lucrările lor de cercetare. Observațiile astronomice și atelierele de radioastronomie, aplicațiile de bio-ecologie, experimentele de nanotehnologie, robotică și experimentele de LeapMotion sunt doar câteva dintre activitățile pregatite de către partenerii locali. Dupa cum îi spune și numele, este zona în care participanții au voie să atingă exponatele, să contribuie la experimente, să interacționeze cu cercetătorii.
În zona dedicată cercetării în Uniunea Europeană, participanții vor afla cele mai noi tendințe în cercetare la nivel european, își vor testa cunoștințele de cultură generală și vor putea participa la o tombolă europeană.
Cei mici se vor delecta și vor învăța prin joc o mulțime de lucruri interesante despre sistemul solar, fizică, chimie, roboți și multe altele, în zona SCI FUN. În această zonă sunt programate o aventură 3D prin Sistemul Solar, workshopuri de reciclare creativă, un scrable uriaș, concursuri. 
Salonul Cercetătorilor Neconvenționali SCeNe, ajuns la a doua ediție, va fi prezent în direct de la București prin transmisie live.
Noaptea Cercetătorilor se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene, și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
Primul eveniment european Noaptea Cercetătorilor a fost organizat în 2005 şi a atras până acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. 
Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.
Noaptea Cercetătorilor este organizată la Suceava pentru al III-lea an consecutiv sub egida Uniunii Europene și patronajul Ministerului Educației Naționale  de către echipa la nivel național #Researchers4Humanity - Asociația Invenio, Target Active Training, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport  și organizatorii locali Societatea Ştiinţifică Cygnus – centru UNESCO, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Primaria Municipiului Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

9 Mai, "Ziua Europei este si ziua ta"

În cadrul summitului Uniunii Europene (UE) desfăşurat la Milano, în 1985, s-a hotărât ca data de 9 mai să devină „Ziua Europei”.  Cu această ocazie, în toată Europa, se desfăşoară în fiecare an acţiuni şi festivităţi care îşi propun să aducă instituţiile UE mai aproape de cetăţeni şi să consolideze legăturile dintre popoarele care fac parte din Uniune. Elevii de la cercurile artistice şi tehnice de la Palatul Copiilor vor participa la acţiunile cu tema: - "Galeria steagurilor UE",   - Corduneanu Vlad, clasa a IV-a - Crăciun Pîţu George, clasa a II-a  - Creţu Yasmina, clasa a IV-a - Huţu Ştefan, clasa a IV-a Andrei Elena, clasa a III-a Apetroaei Cătălina Emanuela, clasa a III-a Enache Luana, clasa a III-a Maftei Valentin, clasa a III-a Huludeţ Patrick, clasa a II-a Huludeţ Flavius, clasa a III-a Lupchian Matei clasa III-a - atelier de lucru cu tema "Să învăţăm despre Europa" 1. Todosi Ioana, clasa a III-a 2. Koczynscki

Ziua Europei, 9 mai

Viitorul Europei depinde de fiecare dintre noi si trebuie sa-i determinam pe elevi sa capete o alta viziune, o mentalitate integratoare, un comportament democratic, sa fie continuatorii valorilor naţionale în contextul celor europene. Elevii de la Cercul de informatica au sărbătorit Ziua Europei prin realizarea unor lucrari cu tema "Traiesc in Europa". Cele mai bune lucrări au fost ale elevilor: Sumanar Paul, Solcan Cezar, Ripan Gabriela, Pomparau Adelyn, Lazar Sabina, Rotaru George, Paduraru Andreea, Apetroaei Catalina, Cusnir Daria, Grigoras Ana Maria, Manole Cosmin, Creţu Yasmina, Braşcan Delia și Vasiliu Maria.